Študijsko leto 2020/21


LEPO JE SKUPAJ RASTI

(ŠDE, 5. 10. 2020)

Prihajamo iz vsepovsod. Združil nas je pa Maribor oz. študij v Mariboru. Znašle smo se pod eno streho. In zdaj sobivamo. Da pa je sobivanje lažje in lepše imamo ponedeljkova srečanja. Včeraj je bilo prvo. Začele smo z nekoliko bolj uradnimi zadevami, ki so ključne za dobro delovanje skupnosti – izvedle smo volitve. Ker se je naša lanska predsednica Karmen Globočnik tako dobro odrezala, je bila letos ponovno izvoljena in z veseljem sprejela vlogo in podaljšala svoje poslanstvo še za eno leto. Dobile pa smo novo podpredsednico Evo Osolin, ki bo skupaj s predsednico pomagala pri vodenju študentk in organizaciji novih dogodivščin.

Z volitvami naj bi se srečanje končalo. Pa se ni. Novinke smo presenetili s krstom. Njihova naloga je bila, da so skozi igre dokazale iznajdljivost, povezanost, tekmovalnost, talente in dobro voljo. Dobro jim je šlo in poskrbele so za veliko smeha. Ob koncu pa so izrekle svečano zaprisego, s katero so postale enakopravne članice starejšim študentkam.

Dekleta dobrodošle!


Spoznavno-duhovni vikend v ŠDE

(Maribor, 2.-4. 10. 2020)

Prvi vikend v oktobru smo dekleta v našem domu namenile spoznavanju, druženju in raznim zabavnim aktivnostim. Že na začetku smo bile novinke deležne lepega sprejema in da ne bi po mestu brezglavo tavale, nas je naša predsednica Karmen seznanila z najpomembnejšimi točkami Maribora. Zvečer smo se zbrale vse študentke doma in ena drugo nagovorile z osebno veselo novico. Soboto smo začele z jutranjo molitvijo, potem pa smo se podale na sicer daljšo, a res prijetno pot od sv. Elizabete do sv. Martina. Med potjo ni manjkalo smeha, dobre volje in rogljičkov🥐. Pod svetim Urbanom nas je presenetil vinogradnik, ki nam je zelo dobrodušno ponudil celo prikolico grozdja🍇. Po malici je sledila še skupna fotografija in nato zadnji spust v Kamnico. Tamkajšnji župnik nas je postregel z vsem, kar je imel – vse od jabolk, piškotov pa do vina. Naša pot pa je bila obenem tudi dobrodelna, vsaka je namreč darovala nekaj iz svoje sobe, le to pa smo namenile družini v stiski. Kljub temu da nas je čez celotno pot spremljalo sonce, nas je na koncu prehitel dež in tako smo na pomoč poklicale našo super s. Majdo, ki je poskrbela, da smo domov prišle suhe in malo manj utrujene 😊. Popoldne smo pobližje spoznale sv. Frančiška, najbolj nas je nagovorila njegova skromnost, preprostost in odnos do vsakega posameznika. Poleg tega nam je s. Polonca predstavila delovanje Družinskega centra Mir, s katerim se bomo srečevale tudi tekom leta. Na predvečer praznika sv. Frančiška smo se z adoracijo spomnile njegovega odhoda v večnost in tako z mirom v srcu zaključile dan. Vikend se je bližal koncu, nas pa je čakal še zadnji izziv – kuhanje nedeljskega kosila. Glede na odzive starejših in prazne krožnike nam je res super uspelo, saj ni ostalo skoraj nič. Naše druženje smo zaključile s sveto mašo, ki smo jo darovale za uspešno študijsko leto in v zahvalo za res čudovit skupni vikend. Podružile smo se še ob kavici in pecivu, druženje pa bomo z veseljem nadaljevale še v prihodnjih mesecih.

Zadovoljno presrečne novinke ŠDE