Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja z veseljem sprejemamo študentke, ki si želijo poleg strehe nad glavo in dobrih bivanjskih ter študijskih pogojev tudi prijetno in domače ozračje, ki omogoča marsikaj v/Več …

Študentski dom sv. Elizabete (ŠDE) se nahaja v samem središču Maribora, dve minuti stran od univerzitetne knjižnice, medicinske fakultete, fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo … In ima možnost subvencioniranega bivanja.

Začetki ŠDE segajo v leto 2001, ko so sestre obnovile denacionalizirano materno hišo šolskih sester sv. Frančiška na Strossmayerjevi 17. Sprva so uredile prostore v traktu ob Gosposvetski ulici, jeseni 2003 pa je bila končana tudi obnova ob Strossmayerjevi ulici.

V študijskem letu 2003/04 je naš študentski dom pod okriljem Študentskih domov Antona Martina Slomška prvič dobil možnost subvencioniranega bivanja.

V študijskem letu 2012/13 pa je ŠDE prešel pod zavod Družinski center mir, katerega ustanoviteljica je Kongregacija šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja.