Torek, 29. 8. 2017

Tudi današnji dan se je za nas animatorke začel enako kot včeraj, z molitvijo v kapeli. Boga smo prosile, da bo z nami tudi ta dan, da bo potekal, kot smo si zamislile.

Po zajtrku  smo se z otroki zbrali v dvorani, kjer smo za začetek zapeli nekaj pesmi in se naučili novih bansov ter iger. Ob petju himne smo spustili našo zastavo in si pogledali nadaljevanje igre. Nato pa smo se razdelili v skupine za kateheze.

Na katehezah smo ugotavljali kdo je naš vzornik, komu želimo biti podobni in zakaj ter ugotovili, da je pomembno, da tudi mi sami živimo tako, da smo dober zgled našim vrstnikom in vsem ljudem, ki jih srečamo v našem življenju. Na koncu smo napisali pismo svojemu vzorniku, mlajši pa so vzornika narisali.

Po katehezah je sledila prva delavnica. Razdelili smo se v skupine. Vsaka skupina je dobila del risbe sv. Frančiška v naravni velikosti, ki ga je morala prelepiti s koščki natrganega papirja. Na koncu smo se vse skupine zbrale skupaj in sestavile Frančiška v celoto.

Nato je sledilo kosilo, po kosilu pa smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za banse, igre z žogo in petje.

Sledila je velika igra. Dobili smo različne naloge. Po vsaki opravljeni nalogi smo dobili delček zemljevida, na katerem je bila zapisana vrednota sv. Frančiška. Pogovorili smo se o tej vrednoti in se nato odpravili na naslednjo postajo. Po vseh opravljenih nalogah smo sestavili zemljevid, ki nas je peljal v kapelico, kjer so otroci našli zaklad – Jezusa. Dobili so Damijanove križe na katerih je bilo zapisano: »(Ime), volim te! Tvoj Isus«

Zopet je sledila delavnica. Tokrat smo šivali copatke in filca. Otrokom je bila delavnica zelo všeč. Videlo se jim je, kako uživajo v šivanju in kako so ponosni na končni izdelek, ki so ga zašili čisto sami.

Dan je minil zelo hitro. Čeprav smo zopet zelo utrujene, se že veselimo jutrišnjega dne in vseh nasmehov otrok, ki nam polepšajo dan. Otroci nam dajo jasno vedeti, kako so veseli in hvaležni, da smo jim podarile svoj čas in svoj srca.

Sedaj pa nas čaka še refleksija in napotki za jutrišnji dan, da se bomo tudi ta dan imeli tako lepo kot do sedaj.

Lep pozdrav,

Monika