Sobota, 26. 8. 2017

Pa je tu. Naš težko pričakovani Vareš. Poleg študijskih obveznosti se je naše leto vrtelo predvsem okoli organizacije tega projekta – Mladi za sirote. Najti je bilo treba donatorje, zbirati dobrodelne prispevke, oblikovati ekipo, zbrati glavno temo našega duhovno-počitniškega tedna, sestaviti kateheze, delavnice, pripraviti igre, vsa gradiva prevesti v hrvaščino, posneti in zmontirati dramsko igro in še mnogo drugih stvari.

Jutri pa nas čaka dan D. Še dobrih 9 ur do odhoda in živčnost narašča. Za nami je izjemno naporen dan. Zbrale smo se ob 11. uri, zvadile himno in banse ter zbrale gradiva.

Po kosilu smo si razdelile naloge. Narisati je bilo potrebno zastavo, nakupiti hrano za naslednji dan, napisati taučke dneva, ‘zapeči’ par CD-jev, plastificirati kartončke za imena, pripraviti družaben večer za prvi dan, iti po kombi …

Proti večeru smo se lotile pakiranja vse naše krame v kombi. Na prvi pogled prava misija nemogoče, ampak z malo taktike nam je uspelo relativno racionalno zložiti stvari.

Pred nami je prav poseben teden. Naporen, a čudovit. Ne morem izbrati pravih besed, ki bi opisale vznemirjanje in veselje, ki ga čutim ob misli na vse otroke, ki nas pričakujejo v Varešu. Močno se vam priporočamo v molitev, da bomo zmogle našim otrokom ustvariti čudovit teden, poln smeha in topline ter bratske povezanosti.

Ekipa ŠDE vas vse lepo pozdravlja. ❤

Klara

Kategorije: Blog 2017