Četrtek, 27. 8. 2015 – Mokro, a sončno

Dan se je že utečeno začel v kapelici, kjer smo zapele nekaj pesmi, poslušale Božjo besedo in izžrebale skrito prijateljico, ki smo ji čez dan napisale nekaj lepih besed. Po zajtrku je sledila himna z dvigom zastave in skupinskimi vzkliki. Po nekaj skupnih igrah smo si ogledali dramsko igro, katere glavno sporočilo in hkrati srček dneva je bilo »Dobra beseda, dobro mesto najde«.

Nato smo se po skupinah lotili katehez, kjer smo se pogovarjali o Jezusovi ljubezni in njegovih čudežih, ki se dogajajo vsak dan. Izdelali smo tudi majhne pozornosti za skrite prijatelje, ki so bili lepih darilc zelo veseli. Za dopoldansko delavnico so nas čakali  pobarvani vzglavniki, ki smo jih mogli napolniti in do konca zašiti. Vsi izdelki so zelo natančno narejeni in izgledajo odlično.

Po okusnem kosilu smo imeli nekaj »slôbodnega vrêmena«, po tem pa so nas čakale vodne igre. Juhuhuh kako je bilo to zabavno! In mokro. Preizkušali smo svoje spretnosti v prenašanju vode s slamicami, gobami, lončki in še čem. Za dobro opravljene igre so otroci dobili vodne balončke, ki so jih lahko metali v animatorke, kar jim je predstavljalo posebno veselje.

Mokri, utrujeni in veseli smo se vrnili, preoblekli in nato v popoldanski delavnici naredili vsak svoj križ s »papir maše« tehniko. Po večerji s palačinkami pa nas je čakal veseli večer. Otroci so animatorkam pripravili svojo točko in animatorke za otroke kratko dramsko igro. Nasmejali smo se do solz in z nasmehi na ustih odšli v tople postelje.

Jutri pa se poslavljamo od Repenj in pozdravljamo Maribor.

Ana Evelina Turk

Kategorije: Blog 2015