Sreda, 26. 8. 2015 – Preseči samega sebe

Tudi danes smo animatorke dan začele s skupno molitvijo za blagoslov našega dela, dneva in otrok.

Sledil je zajtrk, po njem pa že ustaljen vrstni red: igre, bansi, petje himne z dvigom zastave ter slovesen razdor kroga s klici skupin. S pesmijo in dobro voljo smo presenetili sestro Silvano iz sosednjega samostana, ki je praznovala rojstni dan in presenečenje je zelo dobro uspelo.

Na vrsti je bila odlično odigrana dramska igra, ki se je zaključila z naukom, da se moramo včasih zares potruditi in preseči samega sebe. Iz tega izhaja tudi srček dneva »Z Božjo pomočjo na delo!«, ki nas nagovarja, da v Njem ničesar ni pretežko ali nemogoče.

Sledile so kateheze in ustvarjalne delavnice, ki so prav vse navdušile – peka keksov in izdelovanje vzglavnikov.

Po kosilu smo aktivno preživeli prosti čas, dokončali svoje izdelke in nadaljevali z veliko igro. Otroke smo razdelile v mešane skupine in vsaka zase je tekmovala v različnih športnih igrah. Zaključili smo jih s skupno igro »medved in pingvin«, ki vedno zares »vžge« z ogromno smeha.

Po igrah smo odkorakali nazaj v dom k večerji. Dan je bil kot prejšnji zelo poln aktivnosti in občutiti je bilo, da smo že vsi po malem utrujeni. Večer smo končali z domačim kinom – film Sreča na vrvici je prav vse nasmejal. Z dobro voljo so otroci šli k počitku, animatorke pa smo z refleksijo zaključile naše delo. Kljub utrujenosti se je vendarle vredno potruditi in premagati samega sebe, za srečo otrok.

Urša Kavšak

Kategorije: Blog 2015