Ponedeljek, 24. 8. 2015 – Nova prijateljstva

Današnji dan smo animatorke pričele ob 7.40 z molitvijo v kapelici. Po jutranji okrepčitvi je sledil zbor na dvorišču, kjer smo otroke razdelili v  štiri starostne skupine, v katerih smo si izbrali ime in vzklik skupine. Nato je sledil časten dvig zastave ob spremljavi naše himne (Majka Margareta). Sledila je dramska igra o delu in življenju sestre Margarete Puhar, o kateri smo se nato pogovarjali tudi  pri katehezah. Tema današnjega dneva so bile besede sestre Margarete: »Jezus, ti si kralj in vladar naše družine in domovine.«

Obiskala nas je tudi RTV ekipa oddaje Obzorje duha, ki je posnela prispevek o našem projektu, in si ga lahko ogledate v nedeljo 30. 8. ob 11.30 h na TV Slovenija 1 ali v njihovem arhivu.

Po okusnih kremnih rezinah, ki jih je pripravila dobrosrčna mama naše s. Urše smo zajadrali v ustvarjalne delavnice, v katerih smo okrasili okvirje za fotografije. Ob 13.00 nas je na mizah že čakalo okusno kosilo izpod rok naših izvrstnih kuharic, ki nas je tako nasitilo, da smo si zaslužili »slobodno vrijeme«.

Ker smo našim mladim prijateljem želeli prikazati delček slovenske kulture, smo na obisk povabili folklorno skupino Emona. Štirje pari v spremstvu harmonikarja so naredili pravi »žur«. Otroci so z veseljem plesali po ritmih slovenske narodne glasbe, ki so jim odzvanjali še nekaj časa po tem.

Za večerjo smo se posladkali s sirovimi štruklji, ki so vsem zelo teknili. Za konec dneva je sledilo še druženje ob večernih igrah in delavnicah. Za naše otroke je to pomenilo zaključek današnjega skupnega druženja, animatorke pa smo se dobile še na krajšem sestanku, na katerem smo predebatirale današnje dogajanje in načrtovale jutrišnje.

Kljub začetnim nerodnostim z jezikom, smo se tekom dneva že odlično sporazumevali in stkali nova prijateljstva.

Iris Šalamon

Kategorije: Blog 2015