Nedelja, 23. 8. 2015 – V pričakovanju

Današnja nedelja je bila precej drugačna od drugih. V veselem pričakovanju otrok iz Vareša smo začele dan z jutranjo molitvijo v kapeli Doma matere Margarete v Repnjah ter ga nadaljevale z zajtrkom. Sledile so še zadnje priprave – petje, pregled katehez, vaje za dramsko igro, postavitev sistema za dvig zastave … Ker so sestre poskrbele za odlično kosilo, so lahko naše priprave potekale nemoteno in smo z njimi nadaljevale tudi popoldan.

s. Urša, p. Ambrož in Eva Z. so se okoli 13. ure z dvema kombijema in enim avtomobilom odpravili v Zagreb, kamor so prispeli naši otroci, ki so iz Vareša potovali z rednim avtobusom, mlajšo skupino otrok pa je s kombijem pripeljala s. Marica. Zaradi zastojev na hrvaško-slovenski meji so imeli kar nekaj zamude, vendar smo kasneje ob novici, da so skoraj že v Repnjah, pri samostanu naredile “špalir” in jih navdušeno sprejele s pozdravno pesmijo Pođimo zajedno. O, kako lepo je bilo po dveh letih zopet videti naše male in tudi že malo večje prijatelje, pa tudi vse naše sestre! Pozdravljanju je sledila večerja, ki jo je pripravila kuharska ekipe študentke Eve U. in nam je zelo teknila. Pri sprejemu otrok in pri večerji sta se nam pridružili tudi naša provincialna predstojnica s. Terezija Tomazin in s. Metka, ki smo ju bili prav tako zelo veseli.

Nato smo imeli sveto maša, ki smo jo polepšali s skupnim petjem, se zahvalili p. Ambrožu za vso pomoč pri prevozu in za darovano sveto mašo. Sedaj, ob koncu dneva, pa se je večina utrujena odpravila spat. Nekaj nas še vztraja …

A ker je jutri pred nami nov in prav tako lep dan, tudi jaz počasi končujem s pisanjem in upam, da boste z zanimanjem spremljali naše nadaljnje dogodivščine!

s. Tina Dajčer

Kategorije: Blog 2015